Informácie súvisiace s pandémiou

    • ROZHODNUTIE MŠVVaŠ SR platné od 29.11.2021
      • ROZHODNUTIE MŠVVaŠ SR platné od 29.11.2021

      • 27.11.2021 12:33
      • Pokyny a nariadenia platné pre našu školu.
      • Bratislava   25.novembra 2021

        Číslo: 2020/21911:1-A1810

         

        Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) rozhoduje takto:

         

        Z celkového Rozhodnutia sú vyňaté body pre našu základnú školu - CSŠ Piešťany.

         

        1.) Prevádzku centier voľného času; ak to prevádzkové podmienky umožňujú, riaditelia centier voľného času zabezpečia činnosti centier voľného času dištančnou formou.

        Vysvetlenie pre našu školu -

        V našej škole sa budú uskutočňovať len krúžky:

         

        Matematika pre deviatakov

        Slovenský jazyk pre deviatakov

        Debatový krúžok - Noviny školy

         

        Ostatné krúžky sa v zmysle nariadenia rušia do odvolania

         

        2.) Školské vyučovanie sa uskutočňuje v škole (prezenčne) a školské zariadenia sú v prevádzke na základe predloženia vyhlásenia o bezpríznakovosti.

        Vysvetlenie pre našu školu:

        Naďalej sa budú podávať Vyhlásenia o bezpríznakovosti cez Edupage (vyobrazené na nižšie priložených fotografiách), kto ešte stále nemá prístup, nech sa spojí so svojou triednou pani učiteľkou, ktorá vám pomôže tento problém vyriešiť.

         

              

         

        3.) Vo všetkých školách a školských zariadeniach nemožno uskutočniť školské aktivity podľa § 28 ods. 16, § 30 ods. 7 a § 33 ods. 12 školského zákona najmä:

        a) výlety a exkurzie,

        b) športové výcviky a školské športové súťaže,

        c) pobyty v škole v prírode a aktivity školy v prírode,

        d) kurzy na ochranu života a zdravia,

        e) kurzy pohybových aktivít v prírode,

        f) saunovanie,

        g) dni otvorených dverí.

         

        Pre našu školu:

        Nedá sa umožniť stretávanie sa rodičov a učiteľov v priestoroch školy. Rušia sa výnimky pre žiakov ZŠ v nosení rúšok. Nosenie rúšok je v škole povinné.

         

        4.) Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2021/2022 uskutočnia vo všetkých školách v termíne od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022.

         

        Vyučovanie končí 17.12.2021.

         

        5.) V období školského vyučovania môže riaditeľ školy podľa § 150 ods. 5 školského zákona poskytnúť žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried z dôvodu podozrenia na výskyt ochorenia COVID-19 voľno viac ako päť dní so súhlasom zriaďovateľa. Ak riaditeľ školy poskytne žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried takéto voľno, čas poskytnutého voľna sa považuje za mimoriadne prerušenie školského vyučovania v škole.

         

        Vysvetlenie pre našu školu:

        Ak riaditeľ školy zistí, že je PCR pozitívny žiak, alebo pedagogický zamestnanec, môže po súhlase Zriaďovateľa uzavrieť školu ako mimoriadne prerušenie školského vyučovania na dni potrebné pri Covide 19- spravidla je to 10 dní.

        Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok AG testu zostáva doma – nemôže ísť do školy. Všetci žiaci, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom s pozitívnym výsledkom Ag samotestu za posledné 2 dni od jeho testovania alebo od objavenia sa prvých klinických príznakov (okrem tých, ktorí majú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky COVID-19), kontaktujú svojho všeobecného lekára a prihlásia sa na PCR test cez korona.gov.sk

         

        6.) Ak sa obmedzí alebo preruší prevádzka vo vzťahu k jednej triede alebo viacerým triedam na základe opatrení príslušných orgánov z dôvodu ochorenia COVID-19 alebo podozrenia na ochorenie COVID-19, považuje sa to za mimoriadne prerušenie školského vyučovania v škole; to platí aj ak ide o obmedzenie prevádzky vo vzťahu k škole alebo školskému zariadeniu.

         

        7.) V triedach alebo školách, v ktorých sa neuskutočňuje školské vyučovanie v škole (prezenčne) z dôvodu podľa bodov 6 a 7, riaditelia škôl zabezpečia pre deti alebo žiakov dištančné vzdelávanie.

        Vysvetlenie pre našu školu:

        Pri uzavretí triedy z dôvodu opatrenia choroby Covid 19, zabezpečí riaditeľ školy dištančné vyučovanie v triedach, kde sa prerušilo školské prezenčné vyučovanie.

         

        8.) Ak sa dieťa alebo žiak nezúčastní výchovy a vzdelávania v škole počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády Slovenskej republiky, považuje sa to za ospravedlnenú neprítomnosť; ak to prevádzkové podmienky umožňujú, riaditelia škôl zabezpečia pre takéto deti alebo žiakov dištančné vzdelávanie.

         

        Vysvetlenie pre našu školu:

        V triedach, kde budú chýbať žiaci ktorí sú schopní sústrediť sa na vyučovanie, nie sú oni fyzicky chorí, ale sú v karanténe kvôli rodinným príslušnïkom, ak nám to situácia v triede umožní budeme učiť hybridne, teda žiak sa pripojí na svoju triedu cez Zoom v predmete podľa svojho rozvrhu hodín a po dohode s vyučujúcim daného predmetu.

         

        Na výchovu a vzdelávanie v školách a školských zariadeniach sa primerane vzťahujú ustanovenia príslušných právnych predpisov a rozhodnutí, ak toto rozhodnutie neustanovuje inak.

         

        Odôvodnenie:

        Mimoriadne prerušenie školského vyučovania v školách a prevádzky školských zariadení nadväzuje na uznesenie vlády Slovenskej republiky č. 695 z 24. novembra 2021, ktorým bol vyhlásený v súlade s čl. 5 ods. 1 ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov dňom 25. novembra 2021 núdzový stav z dôvodu zhoršenia epidemickej situácie v súvislosti s ochodením COVID-19 a obmedzenie slobody pohybu a pobytu.

        Termín vianočných prázdnin sa určuje v nadväznosti na potrebu zníženia mobility v čase núdzového stavu v súlade s uznesením vlády Slovenskej republiky č. 695 z 24. novembra 2021.

         

        Vysvetlenie pre našu školu:

        Dodržiavajme všetky nariadenia, buďme k sebe dobrí a ohľaduplní. Modlime sa za seba, to je najviac, čo môžeme jeden druhému dať.

         

        Pozdravuje vás a pokoj do každej rodiny vyprosuje

        Vaša riaditeľka Helena Križanová

         

         

        Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) rozhoduje takto:

        Rozhodnutie ministra s účinnosťou od 29. 11. 2021

         

        Celé rozhodnutie na stiahnutie tu:

        Súbor typu pdf Rozhodnutie ministra s účinnosťou od 29. 11. 2021 (pdf, 178.89 kB)

         

         

      • Naspäť na zoznam článkov
    • Prihlásenie