• Vianočný jarmok v našej škole
      • Vianočný jarmok v našej škole

      • 16.01.2023 19:38
      • Opäť sme sa otvorili verejnosti
         
      • Každoročne sa v našej Cirkevnej spojenej škole konal tradičný školský vianočný jarmok. Dňa 7.12. 2022 sme sa po dvojročnej prestávke opäť dočkali tejto krásnej spoločenskej udalosti. Tento rok bol pre nás trochu iný, nielen preto, že sa jarmok konal vonku pod holým nebol, ale zúčastnili sa ho všetky ročníky 1. aj 2. Stupňa v jeden deň. Toto spoločné a milé podujatie sa nám podarilo zorganizovať v areály školy na 2. stupni.

        Naše deti sa na túto udalosť pripravovali už niekoľko týždňov predtým, každá trieda sa po vyučovaní zmenila na tvorivé dielne a spoločne sme sa snažili vyrobiť zopár darčekových predmetov, ktoré si žiaci na jarmoku predávali. Naučili sme sa ako sa vyrábajú vianočné mydielka, voňavé vosky do aromalampy, deti vyrábali rôzne vianočné dekorácie na vianočný stromček zo stúh.

        Okrem krásnych ručne vyrábaných dekorácií si návštevníci mohli pochutnať na domácom vianočnom pečive, punči, káve a kapustnici. Vianočné dobroty žiaci piekli spoločne s rodičmi. K tomu nám hrala celý čas príjemná hudba, ktorá túto predvianočnú atmosféru ešte umocnila. Vianočný jarmok priniesol radosť ako malým, tak aj dospelým. Každý si prišiel na svoje, každý mohol kúpiť milý darček pre svojich blízkych a prispieť tak svojou trochou na zveľadenie našej školy. Tento jarmok bol priestorom najmä pre našich žiakov, ktoré si skúsili profesie dospelákov – predavačov, remeselníkov.

        Ďakujeme všetkým zúčastneným za vytvorenie tejto krásnej spoločnej akcie, najmä rodičom a učiteľom, ktorí pomohli spolu s deťmi prispieť a vložili svoj čas a lásku.

      • Naspäť na zoznam článkov
    • Prihlásenie