• Projekt hrdá škola
      • Projekt hrdá škola

      • 04.02.2023 10:45
      • Deň dvojčiat
         
      • V stredu  31. januára 2023 sme zorganizovali na našej  škole akciu DEŇ DVOJČIAT v rámci projektu Hrdej školy. Okrem toho, že v tento deň žiaci dostávali polročné vysvedčenia, väčšina žiakov prišla oblečená do školy rovnako, čím vytvorili dvojčatá.

        Nemysleli sme si, že akcia sa stretne s takým záujmom u žiakov a to aj na prvom i na druhom stupni. Účasťou na nej sme boli milo prekvapení. Do akcie sa zapojilo 47 skupín dvojčiat a niektoré deti vytvorili dokonca trojčatá. Jeden odvážny žiak z triedy 7.A vytvoril dvojicu s pánom učiteľom. Dvojičky vytvorili tiež zamestnanci, naši učitelia aj sociálna pedagogička s asistentkou Zuzkou. Najoriginálnejšie prevedenie dvojíc vyberala rada učiteľov.  Ocenenie však získali všetci, ktorí sa zapojili a spravili tak všetkým krajší deň.  

        Na 1. stupni sme odmenili sladkou odmenou všetky deti. Na 2. stupni sme odmenili tri najlepšie dvojice:

        1. Hanka Š. spolu s Julkou B. z triedy 5.A – tieto šikuľky si vyrobili vlastné tričká a dokonca vymysleli básničku o dvojičkách, ktorú aj odrecitovali.

        2. Matej K. spolu s Katkou M. z triedy 8.A

        3. Adamko M. z triedy 7.A spolu s pánom učiteľom Gajdošíkom

        Žiaci okrem sladkej odmeny získali aj odmenové kupóny, ktoré určite využijú počas vyučovania a vecné ceny. Tešíme sa, že v každej z 10 tried sa našli decká, ktoré sa do akcie zapojili. Viac sa zapojili dievčatá, možno aj preto, že sa radi obliekajú a parádia.  Bolo ťažké určiť najcool dvojičky, preto pochvala patrí všetkým zúčastneným, ale hlavne oceneným. Boli i dvojičky, ktoré sa zladili nielen vrchom a spodkom oblečenia, ale aj účesom a rôznymi doplnkami.  Akciou sme chceli vniesť veselšieho ducha do náročného klasifikačného školského týždňa. Vďaka všetkým zúčastneným sa nám to podarilo. 

        Pripájame básničku, ktorú vymysleli aj recitovali žiačky 5. ročníka Hanka s Julkou

         

        My dve

        ,,Ja a Hanka dojičky sme,

        Neradi sa porovnávame.

        Ja a Julka sestričky sme,

        Neradi sa hádame.

        Obidve radi zvieratká máme,

        Radi sa o ne staráme.

        My dve dvojičky sme,

        Radi spolu čítame“.

         

        Celý fotoalbum nájdete po kliknutí na nižšie priloženú fotografiu:

         

      • Naspäť na zoznam článkov
    • Prihlásenie