• Vianočná Charita spoločenstva školy
      • Vianočná Charita spoločenstva školy

      • 23.12.2021 09:04
      • Vážení rodičia, milí žiaci, deti naše a kolegovia!
      • Prišiel ten čas, keď každý z nás si uvedomuje svoju hodnotu, svoju účasť na každodenných povinnostiach, ale aj radostiach života.

        V predvianočnom čase, v čase adventu sme sa všetci, každý ako cítil a vládal, zapojili do života školy aj v inej oblasti ako učebnej. Aj keď táto oblasť veľmi súvisela s učením. S učením pomoci druhému.

        V ranných rorátnych stretnutiach sme sa každý deň sýtili prostredníctvom láskyplného príhovoru nášho kňaza otca Branislava Božím slovom a jeho sprítomnením pre každodenný život nás všetkých.

        Aj krásna výzva raňajok detí, pripravenej láskavými rukami učiteľov, odborného pracovníka školy a našich pomocníčok,  pani kuchárok, prispela k radosti adventného času.

        Tak veľmi som sa tešila každému vyslovenému aj nevyslovenému skutku či už pracovníkov školy, alebo detí školy a ich láskavých rodičov.

        Už minulý rok sme sa ako kolektív školy - pracovníci školy, žiaci a ich rodičia zapojili do vianočného projektu: „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Taktiež sme prijali výzvu Charity Trnavskej arcidiecézy – pobočky Piešťany- „Malý nákup, veľká pomoc“.

        Takým prirodzeným pokračovaním prišlo našej sociálnej pomoci na škole, zapojiť sa do zbierky pre núdznych ľudí, ktorí majú v tejto dobe ťažkosti s dôstojnou prípravou toho základného pre život. Je to jedlo, a ešte akýsi prejav lásky v podobe darčeka pre tých, ktorí to teraz potrebujú. My sme si v škole uvedomili veľkú vďačnosť, ktorú dostávame prostredníctvom každodenného nášho života a chceme ju dať tým, ktorým sa jej nedostáva.

        Ktosi múdry raz povedal: “Keď si človek pravidelne uvedomuje pocit vďačnosti, vytvorí si tak návyk. Je to jeden z najlepších návykov, pretože je to ten najlepší uhol pohľadu na život“. 

        Koordinátori nášho projektu oslovili všetkých, celú komunitu našej školy a v posledný deň v škole, v piatok, sme odovzdali veľa radosti v podobe darov od zamestnancov školy, žiakov a ich rodičov. Každý ako mohol, pomohol. A tu je výsledok:

        Je to nádherný príklad odkazu adventného času-  „Pripravte cestu Pánovi!“  My sme ju pripravili spoločnou dobrotou pre núdznych,  čo  nás mnohých povzbudzuje k obnove života, zmene či úprave cesty, po ktorej kráčame. K  ohlasovaniu radostnej zvesti a tiež ku každodennej „výuke“ v odovzdaní svojho života sa do Božej vôle podľa Máriinho „Fiat“.

        A čo na záver?

        Nech nás v srdci hreje radosť, láska a vďačnosť z prežitého, prinesie nám pokoj do rodín a do každodenného života každého z nás.

        Požehnané vianočné sviatky a veľa Božích milostí v novom roku zo srdca praje

        Vaša riaditeľka Helenka.

        Nech sa Božie Dieťa každý deň narodí v srdci každého z  nás, aby mohlo cez nás rozdávať svoje požehnanie, radosť a lásku.

      • Naspäť na zoznam článkov
    • Prihlásenie